ÇiçekFilosu Blog

Gül, Renkleri, Anlamı, Bakımı

Gül Çiçeği

Anadolu, Çin, İran doğumlu gül, tüm dünyada yetiştiriciliği yapılan emek isteyen eşsiz güzellikte bir bitkidir. Bu gün Hollanda başta olmak üzere, Kenya ve dünyanın dört bir yanında yetiştirilir, Türkiye’de Isparta öncelikli yetiştirilir ve üretimi ile yaşam alanlarımızı renklendirmeye devam eder. Oldukça zahmetli olan ve büyük yatırımlarla kaliteli ve güzel olması sağlanan gül yerli ve ithal olarak satışa sunulmaktadır. Bacasız fabrika olarak adlandırılan yapısı ile seraların bazıları futbol stadyumlarından daha büyük olabilmektedir. Bu seralar sayesinde çok daha kaliteli ve sağlıklı güllerle kavuşabiliyoruz.

Gül Renkleri

En çok konuşulan, en çok satın alınan, mucizesi içerisinde saklı en özel çiçek, Gül! Biliyormusunuz? Rengarenk ve her bir rengi ile ayrı bir anlamı ifade eden güller sayesinde hiç konuşmasanız bile karşınızdakine karşı neler hissettiğinizi anlatabilirsiniz. Gül resimleri, kullanım alanları, anlamı ve bakımı hakkında bilgilerle dolu yazı serimiz tam siz gül aşıklarına göre.

kırmızı-gül
Kırmızı Gül

Kırmızı Gül

Kırmızı gülün gücü adına! Popülaritesini hiç bir zaman kaybetmeyen kırmızı gül o kadar ön plandadır ki bir çoğumuzun aklına ilk gelen çiçek olma özelliğine sahiptir. Hatta bir çok kişi “Kırmızı Gül” hariç diğer gül renklerini hatırlamazlar bile.  Sevgililer günü, Yıl dönümü, İlk buluşma kırmızı bir gül olmadan hayal dahi edilemez.  Anlam olarak “Aşk ve tutku” ifade eden çiçek ile yolda yürümek kırmızı giyinen bir kadın’la tango yapmak gibidir.

Detaylı bilgi alın.

 

 

Beyaz gül
Beyaz Gül

 

Beyaz Gül

Düğünlerin vazgeçilmezi saflığın ve temizliğin sembolü beyaz gül en çok tercih edilen güller arasındadır. Çiçeğin anlamı “Saf ve temizsin” dir. Anlamının dışında, beyaz gül sevgililerin tercihleri arasına girebilmektedir. El buketinde, şık bir masanın üzerinde, gelin masasında, yeşil rengin olduğu her yerde dekoratif oluşuyla ve mis kokusuyla fark yaratmaktadır.

 

 

Turuncu Gül

 

Turuncu Gül

Rengi ile hayranlık uyandıran içi ısıtan rengi ile kendine özel bir hayran kitlesi olan Turuncu gül etrafı kızaran bazı çeşitleri ile degrade yapıda olabilmektedir. Kişinin karşısındakine sunacağı bu çiçeğin ifade ettiği anlam “Benim için özelsin” dir.  Son zamanlarda tüm dünyada çokça tercih edilen popüler gül renkleri arasına girmiştir.

 

 

 

Pembe Gül

Pembe Gül

Nezaketin rengidir onlar, mahcup ve tatlı bir esinti oluşturur. Pembe gül, mutluluğu da ifade eder. Çekingen ve mahcup bir duruş sergileyen pembe güller, gelin duvakları için sıklıkla tercih edilmektedir. Tebrik ve teşekkür anlamlarını da taşımaktadır. Genç bir kızın mahcup hallerinde yanaklarında oluşan pembelikle ilişkilendirilmektedir. Pek çok divan şairi bu rengin bahsi geçen anlamı üzerinden şiirler kaleme almıştır. Martel, pembenin psikolojik etkisiyle ilgili şu çağrışımları yaptığını söylemektedir: “Nezaket, yumuşaklık, tatlılık, çekingenlik, mahcubiyet, muhafazakarlık duygusu telkin eden bir renktir

 

Sarı Gül

Sarı Gül

Sarı güller, arkadaşlığın, dostluğun simgesidir. Daha çok hasta olan bir arkadaşınıza geçmiş olsun dilekleri için gönderebilirsiniz. Sarı renkli güller 18. yüzyıldan sonra tüm dünyada hızla yaygınlaşmıştır. Yeni evlenen ya da nişanlanan çiftler içinde özel bir hediye olarak gönderilebilir.  Sarı renk psikolojik açıdan; neşe ve mutluluk veren bir etkiye sahiptir, sadakat hatırlatıcısı etkiye de sahiptir. Martel oluşturduğu renklerin psikolojik tahlilinde sarıyla ilgili şunları aktarmaktadır: “Renk terapistlerine göre bu renk, tüm renkler arasında genel kas sinirlerinin gücünü arttıran tek renktir. Ağır kanlıları canlandıracak ve sinirleri uyaracaktır. Sarı, anlamayı keskinleştirir ve akıl işlevlerini arttırır. Ayrıca, sarının açık tonları, alanları genişleterek büyütür.”

Siz de sevdiklerinize güzel bir gül gönderin.

Kalp Vazoda Kırmızı Gül

Cam Kalp Vazo İçerisinde 7 Kırmızı Gül

 

Kırmızı bir gül ile sevdiklerinizi mutlu edebilir, onlara harika bir sürpriz yapabilirsiniz. Aşk’ın en güzel tarifi ile sizde ona sevginizi sunun.

 

Kalp vazoda Kırmızı gülGül sarın al

CicekFilosu

Yorum ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Most popular

Most discussed