ÇiçekFilosu Blog

Hep Çiçek, Her Yan Çiçeklerle Dolsun!

Yine mi çiçek; sözleri Meral Okay’a müziği ise Ara Dinkjian’a ait bu muhteşem eser, Sezen Aksu ve Cihan Okan’ın düetiyle efsane hale dönüşmüştür. Sezen Aksu’nun 2000 yılında piyasaya çıkarttığı “Deliveren” albümünde yer almaktadır. Şarkının sözleri oldukça ilginç. Tınısıyla ise insana hem hüzün hem de derinden bir neşe veriyor.

Kur masayı Madam Despina diye başlıyor şarkı ve Müzeyyen Senar’ın şarkıları eşliğinde kurulan masayı tasvirle devam ediyor. “Yine mi güzeli, yine mi çiçek?” Nakaratıyla çiçeğin güzelliğine vurgu yapıyor. Şarkının tamamındaki hüznü, neşeye ve sükûtun dinginliğine çeken de bu sözler oluyor. “Amanın yine mi güzeliz, yine mi çiçek? Hamdolsun” sözleriyle şarkıdaki huzura vurgu diri tutuluyor.

Çiçekler her mekanı olağanüstü şekilde süslüyor

Çiçeklerin o efsanevi güzelliği her daim insanların yaşamında büyük bir yer edinmiştir. Bu durum kimi zaman romanlarda, kimi zaman şiirlerde ve burada olduğu gibi şarkıların içinde kendisini göstermeyi çok sever. Yeryüzüne gönderilmiş en harikulade varlıklardır çiçekler ve söz konusu şarkıda da aslında bu güzel nimete şükür etme sözcükleri bulunmaktadır. Çünkü onlar hem mekanlarımızı hem de tüm çevremizi oldukça görkemli şekilde süslemektedir.

Meral Okay bu sözleri yazarken nasıl duygular taşımış ve hikâyesinde yer alan kişiler yaşamının neresinde yer almıştır? Ben her romanı, hikâyeyi, şiiri ya da şarkıyı dinlerken bunları yazan kişilerin yaşamlarını merak eder ve eserlere konu olacak derecede önemli bu kahramanları merak ederim.Şarkının hikâyesine ilişkin çok fazla şey söyleniyor ancak bu sözleri yazan o ünlü söz ve senaryo yazarının ağzından herhangi bir şey söylemediği için burada şehir efsanelerinden bahsetmek istemiyorum ancak Meral Okay’ın yaşamına dair birkaç bilgiyi aktarabiliriz.

Okay, 1959 yılında Ankara’da dünyaya gelir. Tüm eğitimini Ankara’da tamamaar. Yine yaklaşık 5 yıl devlet memuru olarak çalışır. Tiyatro oyuncusu Yaman Okay’la 1984 yılında hayatını birleştirir. Ancak eşi 1993 yılında kanserden yaşamını yitirir. Eşinin ölümünün ardından İstanbul’a taşınır ve burada Günaydın gazetesinde çalışmaya başlar. Oyunculuk, senaristlik ve söz yazarlığı yapan Okay, İkinci Bahar dizisindeki Kasap Melahat karakteriyle ismini geniş kitlelere duyurur. 9 Nisan 2012’de eşi Yaman Okay gibi kansere yenilir ve yaşamını yitirir.

 

 

CicekFilosu

Yorum ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Most popular

Most discussed