ÇiçekFilosu Blog

Yılbaşı Çiçek ve En Güzel Yılbaşı Mesajları

YILBAŞI ÇİÇEK TERCİHİ, YILBAŞI ÇİÇEĞİNDE RENK

Yılbaşı çiçeğinde renk tercihi ne olmalı? Yılbaşı’nda gönderilebilecek çiçek türleri nelerdir? Bu iki soruya da cevabı yazımızda bulabilirsiniz.

Her bütçeye göre farklı tür ve konseptte çiçek bulmak mümkün ancak ortalama yılbaşı çiçeği 60 TL’den başlıyor; seramik içinde, sepet içinde, aranjman, buket şeklinde gibi farklı konseptler mevcut bu türden değişik malzemelerle birlikte yılbaşı çiçekleri 150 TL’yi bulabiliyor.

Yılbaşı çiçeklerinde renk olarak kırmızı ön plana çıkıyor. Elbette, kırmızının çekiciliği yadsınamaz. Özellikle kırmızı gül, karanfil ve kırmızı gerberelar oldukça fazla tercih edilen çiçek türlerinden. Sepet içinde hazırlanan hediye çiçekler de konsept olarak tercih ediliyor. Elbette bu sepetlerin içinde; şeker, çikolata, kurabiye, meyve gibi farklı türden aranjeler kullanılıyor. Atatürk çiçeği ve kokina, yılbaşı kaktüsü gibi farklı seçenekler de yılbaşında hediye olarak gönderim için değerlendirilebilir.

Yılbaşı için hediye çiçeğimi ne zaman göndermeliyim?

Yılın son haftasında pek çok firmada yoğunluklar yaşanabiliyor. Özellikle de 31 Aralık günü için hediye göndermek isteyenlere tavsiyemiz hafta başından itibaren armağanlarınızı adreslere göndermeniz. Özellikle son gün yaşanacak yoğunluk nedeniyle kötü sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. İyisi mi sizler önceden hediyelerinizi gönderin ve sevdiklerinizin yeni yıla mutlu bir şekilde girmelerini sağlayın.

Popüler Yılbaşı Çiçekleri ve Bitkiler

Yılbaşı renkleriyle eşleştirerek hemen hemen her çiçeği bir Yılbaşı çiçeği haline getirilebilir, fakat bazı çiçekler ve bitkiler kendi başlarına bir Yılbaşı çiçeği olarak ünlenmiştir. Bunlardan en öne çıkan Ponsetya (Yılbaşı Çiçeği) dır.

 

Yılbaşı Çiçeği Poinsettia
Yılbaşı Çiçeği Poinsettia

Poinsettia (Atatürk Çiçeği)

Keyifli poinsettia, parlak kırmızı çiçeklerle kaplı koyu yeşil yapraklarıyla Yılbaşı kutlamalarının simgesi olarak anılmaktadır. Renk aralıkları, saf beyazdan pembe ve kırmızı tonlarına kadar birçok çeşidi ile mevcuttur. Meksika dağlarına özgü bu Yılbaşı çiçeğinin renkli bir geçmişi vardır.

Meksikalıların efsanesine göre, Maria adlı genç bir kız ve kardeşi Pablo, poinsettia’yı keşfeden ilk kişi olmuşlardır. İki kardeş çok fakirdi ve Yılbaşı Arifesi festivale katılmak için bir hediye alacak durumları yoktu. Boş ellerle yılbaşı arefesine katılmak istemeyen istemeyen iki çocuk, yolun kenarında durdu ve bir yabani buket topladı. Festivale vardığında, diğer çocuklar tarafından beğenilmeyen hediyeleri yüzünden küçük düşürüldüler. Ancak bu yabani otlar aniden birden çiçek açarak poinsettia bitkilerinin şimdiki hali olan parlak kırmızı halini aldı.

 

 

Yılbaşı Gülü
Yılbaşı Gülü

Yılbaşı Gülü
Yılbaşı gülü Avrupa’da popüler bir çiçektir. Çünkü Avrupa genelindeki dağlarda kışın ortasında çiçek açar. Bu bitki gerçekten de bir gül değildir ve kelebek ailesine aittir, fakat çiçeği beyaz yaprakları pembe kenarlı bir vahşi gül gibi gözükmektedir. Helleborus Niger Çiçeğinin yutulması cildi tahriş edebilir ve ciddi rahatsızlıklara sebep olabilir.

Avrupa efsanesine göre, Yılbaşı gülü Madelon adlı bir çoban tarafından keşfedildi. Soğuk ve buz gibi bir gecede, Madelon Mesih Çocuğu için hediye aramaya çıkmıştır, Bebek için hiçbir armağan bulamadığından bebek ağlamaya baş  lamıştır. Bunun üzerine aniden ortaya çıkan bir melek, fırtınaların arasında kar altındaki Yılbaşı gülünü çıkarmış ve Madelon Mesih Çocuğuna hediye olarak sunmak için Yılbaşı güllerini topladı.

 

 

 

Yılbaşı kaktüsü
Yılbaşı kaktüsü

 

Yılbaşı kaktüsü
Kaktüsler ile aynı ailenin etli bir meyvesi. Tropik yerlerde yaşıyor ve ev bitkisi olarak yetiştiriliyor. Yılbaşı kaktüsünün adını veren kışın karanlık günlerinde pembe ve kırmızı tonlarındaki gösterişidir.

Türkiye’de yılbaşı bir çok kesim tarafından yeni bir takvimin ilk günü, yeni umutların başlangıcı olarak kutlanmaktadır.

 

 

 

Yılbaşı Mesajları

Hayatın en karanlık saatlerinde bile, yanında tek mum tutarak yanmayan tüm alanları aydınlatacağım. Dünyadaki tüm mutluluklar her zaman seninle olsun. Mutlu Yıllar 2018

Mesafe bizi birbirinden ayrı tutuyor olabilir, ancak kalplerimiz birlikte. Hayatımın sevinci için Mutlu Yıllar!

Yeni Yıl ve yaşam sözlüğünüzü yenilemek için en iyi zaman. Kıskançlık, nefret, intikam, açgözlülük gibi sözcükleri hayatınızdan kaldırın ve yerinde sevgi, merhamet, dürüstlük ve tatmin gibi kelimeler koyun. Bu, güzel ve suçsuz bir yıl geçirmenizi sağlayacaktır. Mutlu Yıllar

 

 

 

CicekFilosu

Yorum ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Most popular

Most discussed