ÇiçekFilosu Blog

Türkiye’nin Çiçek Tarlaları

Uçsuz bucaksız tarlalara ekilmiş milyonlarca çiçeği insan karşısında görünce şaşırıyor. Görsel açıdan tam bir şölen diyebiliriz. Kırmızı, mor, pembe, sarı milyonlarca çiçeğin bir arada olduğu Türkiye’nin çiçek tarlaları görenleri kendisine hayran bırakıyor. Hatta öyle bir hal almış ki, insanlar sırf bu çiçek tarlalarının fotoğrafını çekmek için ziyaretlerde bulunuyor. Bu yazımızda sizlere Türkiye’nin çiçek tarlalarını biraz daha yakından anlatmak istiyoruz. Gazetelerde haber değeri taşıdığı için pek çok kez yer alan söz konusu tarlalar adeta deniz gibi rüzgarın etkisiyle dalgalanıyor. Çiçek denizi; rengarenk görünümleriyle harikulade bir şaheser ortaya koyuyor.

Isparta’nın Lavanta Tarlaları

Isparta’da yer alan lavanta tarlaları da dünyadaki örneklerine taş çıkartacak nitelikte. Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak, Kuşçular ve Çukurören köylerinde yer alıyor lavanta tarlaları. TÜİK İstatistiklerine göre Türkiye’deki lavanta üretiminin yüzde 93’ü bu bölgeden sağlanıyor. Yıllık yaklaşık 120 ton lavanta tohumu elde ediliyor. Bu bölge halkı için ciddi bir gelir kaynağı anlamına da geliyor. Bölgede yaklaşık 3 bin dekarlık bir alan lavantalarla kaplı ve Haziran ayıyla birlikte ciddi bir turist akınına uğruyor.

Konya’nın Lale Tarlaları

Konya’nın Karatay ilçesinde yer alan lale tarlaları muhteşem manzarasıyla görenleri hayrete düşürüyor. 40 dekarlık bir alana yayılmış olan lale tarlalarında 80 çeşit lale yetiştiriliyor. Bölgede üretilen lalenin yaklaşık yüzde 20’si ihraç ediliyor. Geri kalanı ise iç piyasada büyük rağbet görüyor. Elbette 80 çeşit lalenin yer aldığı bu devasa alanda oluşan görsel şölen de insanların büyük ilgisini çekiyor. Her yıl binlerce insan burayı ziyarete geliyor. Fotoğraf meraklıları için ise paha biçilmez bir görselliğe sahip. Bu bölgede yıllık 50 milyon adet lale soğanı üretiliyor.
Amerika, Japonya ve Fransa’da çok güzel örnekleri bulunuyor

 

Dünya üzerinde pek çok farklı ülkede de çiçek tarlalarına rastlamak mümkün. Örneğin; Fransa’da Provence bölgesinde yer alan Lavanta tarlaları, Japonya’nın Hokkaido bölgesinde yer alan ve Dört mevsim renk anlamını taşıyan rengarenk çiçeklerle kaplı; lavanta, ayçiçeği, laleler ve dahası onlarca tür çiçekle kaplı Shikisai-no-Oka çiçek bahçeleri. Amerika’nın Kalifornia eyaletinde bulunan Carlsbad çiçek tarlaları da en güzel örneklerden birisidir. Carsbad tarlaları 1920 yılından bu yana çiçekleriyle ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.

Türkiye’den ve dünyadan örneklerini verdiğimiz çiçek tarlalarının nasıl sürüldüğünü ve çiçeklerin nasıl toplandığını merak ediyorsanız, aşağıdaki videoyu mutlaka izlemelisiniz.

CicekFilosu

Yorum ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Most popular

Most discussed