ÇiçekFilosu Blog

Antoryum Çiçeği

Arum familyasından olan Antoryum çiçeği, yeşil veya beyazdan pembe ve parlak kırmızı tonlarına kadar değişen kalp şeklinde çiçekler üretir.  Anthurium bitkisinin gerçek çiçeği, çizgisi olan küçük kısımlarıdır.

Anthurium çiçeği ne anlama gelir?

Bu tropikal bitki, neredeyse her çevreye uyum sağlar ve bir yıl boyunca yeni çiçekler üretir ve konukseverlik belirtmesi ile ün kazanır. Ancak, başka anlamları da vardır.

  • misafirperverlik
  • Mutluluk
  • Bereket

Anthurium Çiçekinin Etimolojik Anlamı

Antoryum çiçeği Yunanca iki kelimeden adını almaktadır.  oura, kuyruk ve anthos çiçek anlamlarının birleşmesi ile kuyruk çiçeği adını almıştır, muhtemelen kuyruk gibi görünen bitkinin merkezindeki başak bu adı almasını sağlamıştır. Anthurium çiçeklerinin genellikle görünüşlerinden türetilen birkaç ortak adı vardır. Boğa kafaları , flamingo çiçeği , kuyruk çiçekleri , boyalı dil ve horoz tarağı olarak bilinirler.

Anthurium Çiçeği kullanım alanları

Egzotik güzelliği sayesinde ev, ofis gibi bir çok alanda kullanılmaktadır. Gelişimi kolay olduğu için ve evrensel olarak konukseverliği sembolize ettiği için tercih edilmektedir. Standart sulama yapma, çok nadir olarak gübreleme bakımı için fazlasıyla yeterlidir. Işık konusunda dikkatli olundukça çok az özen göstererek rahatça yetiştirilebilir. Kesilmiş bir çiçek olarak, çiçekleri uzun ömürlüdür ve güzelliğini ve formunu çiçek buketlerinde korur. Genellikle gelin buketleri veya diğer düğün düzenlemelerinde VİP olarak adlandırılan özel çiçeklerde şıklığı sebebiyle kullanılırlar. Bir saksı bitkisi olarak, antoryum bulundurmak evin bolluğunu ve mutluluğunu sembolize eder. Bu nedenle çok özel bir ev eşyası olmayı hakeden nadide bir bitkidir.

Anthurium Çiçeğinin Renkleri ve Anlamları

Anthurium, birçok çiçek gibi kendi anlamını taşır, tüm çiçeklerin renkleri ile almış oldukları anlamları  antoryum kendi anlamı ile birleştiğinde ifade ettiği duygunun son halini alır, renginizi seçin ve mutluluk, bereket ve misafirperverlik mesajınızı diğer duygularınızla birlikte uyarlayın.

Kırmızı: Aşk ve Tutku
Beyaz: Masumiyet ve Saflık
Pembe: Merhamet, Kadınlık, Anne Sevgisi

Anthurium Çiçeğinin Botanik Özellikleri

görsel gardeningknowhow.com

Anthurium bitkisi, kas ağrıları, kramplar, artrit ve romatizma rahatsızlığını hafifletmek için başta buhar banyolarında doğal veya bitkisel bir ilaç olarak kullanılmıştır. Ancak, bitkinin bu yaprakları ve çiçekleri  cildi ve mukoza zarlarını tahriş edebilecek kalsiyum oksalat kristalleri içerdiği için dikkatli olunmalıdır. Anthurium çiçekleri öncelikle süsendir bitkiler cazip ve bakımı kolay olsa da, kesme çiçekler 8 hafta kadar vazo ömrüne sahiptir ve bu da uzun ömürlü bir kesme çiçeği demektir.

Anthurium Çiçekleri İçin Özel Günler

Anthurium çiçekleri neredeyse her özel an için uygundur. Düğün dekorunda, mezuniyet ve promosyonlarda veya diğer kutlamalarda kullanılabilirler. Özel tasarım çiçek düzenlemelerinde, çiçekli vitrinlerde veya güzel bir dekorasyonun en özel yerine uygundur. Herhangi bir ay için resmi bir doğum çiçeği olmasa da, doğum günlerini dileklerini ifade etmek için uygundurlar. Çiçekler genellikle karışık buketlerde kullanılır, ancak tek başına saksı içinde olduğunda anneler için çok özel bir çiçek olacaktır.

 

CicekFilosu

Yorum ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Most popular

Most discussed