ÇiçekFilosu Blog

Çocuk ve Çiçek

Çiçek yetiştirme çocuk eğitiminde oldukça güzel bir yöntemdir. Çiçek ve çocuk ikisi de birbirinden güzel ve naif varlıklardır. Bu ikisini yan yana düşünebiliyor musunuz? Çocukların çiçek yetiştirmesi ve bir küçük sorumluluk alarak, çiçeğin bakımıyla ilgilenmesi hem zihinsel açıdan, hem de kişilik açısından büyük faydalar sağlayacaktır. Her taraf betonlaşıyor ve büyük şehirlerde yaşayan çocukların görebildiği çiçekler egzoz ve toz altında kalan yol kenarlarındaki çiçeklerden ibaret oluyor. Oysa evde çiçek beslemek hem ruhunuzu dinlendirecek hem de çocuklarınız için müthiş bir etkinlik olabilir.

Çiçek Yetiştirme Besleme Etkinliği

Öncelikle çocuğun kendi bitkisini kendisinin belirlemesine izin vermek gerekiyor. Bunun için çocuğunuzun elinden tutun ve bir çiçek ve tohum satan dükkanın yolunu tutun. Dükkanda bulunan tohum paketlerini incelemesine izin verin. Tohumunuzu seçtikten sonra, ikinci ihtiyacınız güzel bir toprak elbette. Rengarenk ve birbirinden şık, saksılardan da çocuğunuzun seçmesine izin verin. Tohum, saksı ve toprak konusunu hallettiniz. Sıra geldi sulamak için güzel ve şık bir sulama kabı satın almaya. Çocuğunuz en hoşuna gidecek olan iş de sulamaktır.

Çocuğunuzla birlikte toprağı saksınıza boşaltın. Tohumları kendi elleriyle belirli aralıklarla serpmesine izin verin. Sonrasında da 2 cm kalınlığında toprakla tohumların üstünü örtün. Az bir suyla toprağı sulama işini de çocuğunuza bırakın. Şimdi sabır zamanı. Yaklaşık 2-3 gün sonra hafif hafif tohumlarınız boy atmaya başlayacaktır. Bu süre içinde ufaklık, sürekli ne zaman büyüyecek? Soruları sorarak sizi tüketebilir. Öncelikle siz sabırlı olmalısınız ki, çocuğunuz da sabrı öğrensin.

Çiçek Çocukla beraber büyüsün

İşte tohumlarınız ufak ufak filzlenmeye başladı. Bu güzellik ve değişim karşısında eminim ki, sizin

ufaklık hayretini gizleyemecek. Büyük bir hayranlıkla çiçeğinin büyümesini seyredecek. Düzenli aralıklarla çiçeği sulaması görevini verin ve siz de bu işi nasıl yaptığını takip edin. Çiçeğinizi evinizin güneş alan bir yerinden muhafaza etmelisiniz. Bunu yaparken de  neden bunu tercih ettiğinizi de çocuğunuza mutlaka anlatın. Mükemmel bir öğretme şekli öyle değil mi? Peki çiçek yetiştirme etkinliğiyle neler kazanıyor ufaklığımız: Tabiat sevgisi, özgüven, sorumluluk bilinci, muhteşem bir var oluşa şahitlik etmiş olması en büyük kazanımdır zaten.

CicekFilosu

Yorum ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Most popular

Most discussed