ÇiçekFilosu Blog

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Dünya Kadınlar Günü’nü Asla Çiçeksiz Kutlamayın!

Dünya Kandılar Günü her yıl 8 Mart’ta Türkiye dâhil tüm Dünyada kutlanıyor. Kadınlar, annelerimiz, eşlerimiz, kızlarımız, teyzelerimiz, halalarımız, ananelerimiz, babaannelerimiz kısacası tüm güzelliklerin bir arada toplandığı o güzel insanlar. İşte bu özel gün, onlara armağan edilmiş ve 1910 yılından bu yana pek çok farklı şekilde kutlanmaya devam edilmiştir.

Ruh inceliğinin nadide temsilcileri kadınlara çiçek sunmak da bu özel günün anlamına anlam katan bir ritüel halini almıştır. Rengârenk ve asil duruşlarıyla insan ruhunun vazgeçemediği çiçekler, kadınların ellerinde daha fazla anlam kazanıyor. Çiçekler, onlarla yan yana geldiğinde gerçek toprağına kavuşmuş oluyor.

8 mart dünya kadınlar günü

TÜRKİYE’DE 1921 YILINDA KUTLANMAYA BAŞLADI

Türkiye’de ilk kez “Emekçi Kadınlar Günü” adıyla 1921 yılında kutlanmaya başlanmıştır. Ancak kitleler halinde kutlanması ise 1975 yılından sonra gerçekleşmiştir. 12 Eylül darbesiyle birlikte kutlanmasına 4 yıl boyunca izin verilmeyen “Emekçi Kadınlar Günü” 1984 yılından günümüze kadar her yıl 8 Mart tarihinde tüm dünyayla birlikte kutlanmaya devam etmiştir.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

Varlıklarıyla hayatımıza anlam katan nadide güzellikteki tüm kadınlar elbette sadece tek bir güne sığdırılacak değiller. Ancak tüm dünyada ortak şekilde kutlanan böylesi anlamlı bir günde onlara verdiğimiz kıymeti güzel bir hediyeyle taçlandırmalısınız. Bunca fedakarlık ve özveriyle hayatımızın her alanında yer alan kadınlara verilebilecek en güzel hediyelerden biri hiç şüphesiz çiçek olacaktır. Çiçek, yeryüzünde en çok onlara yakışıyor öyle değil mi? Papatya, gül, orkide, lilyum, kır çiçekleri tüm bunlar en çok onların yanında anlamını buluyor.

YAŞAM IŞIĞIM, SEVİNCİM, İKİ GÖZÜM

Her gün yen trajedilerle karşılaşıyoruz, nasıl da büyük hatalar yapılıyor kadınlarımıza karşı; eziliyor, hor görülüyor ve çoğu zaman da ölümün soğuk yüzüyle karşı karşıya getiriliyor. Oysa onların olmadığı bir dünya düşünebiliyor musunuz? Onlar her şey, anne, evlat, teyze, nine, hepsinde onlar var öyle değil mi? Bizim için yaptıklarını gözünüzün önüne getirin ve Dünya Kadınlar Günü için hayatımızın ışığı kadınlara mutlaka çiçek sunmayı unutmayın! Varlıklarıyla hep yaşama sevinci veren kadınlara lütfen sadece güzel kelimelerle kuru bir tebrik yapmayın. Onlara kendilerini özel hissettirecek çiçekle gidin. Karşısına çıkın mesela, “Yaşam ışığım, sevincim, iki gözüm, nurum” diyerek Dünya bu Gününü kutlayın ve elinizdeki bir buket gülü ona uzatın. İnanın karşılığını kocaman bir sevgiyle alacaksınız. Onlar hiçbir zaman sizden bir karşılık beklemese de…

Kadınlar Günü Çiçek için  Tıklayın >

 

CicekFilosu

Yorum ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Most popular

Most discussed