ÇiçekFilosu Blog

Güney Amerika’nın Güzeli: Ekvator Gülleri (Ecuador Roses)

Ekvador Gül Yetiştirme Alanı

Yerli güle nazaran daha uzun ömürlü ve görsel açıdan da daha dolgun görünüme sahip Ekvador gülü, Güney Amerika ükesi Ekvador’dan ismini almaktadır. Ekvador gül ticaretinde dünya üzerinde haklı bir üne sahiptir. Gül, dışında gypsophilla, karanfil ve krizantem, astromelia, papatya, limonium ve 60’a yakın çeşitli kesme çiçek ihracatı gerçekleştirmektedir. Ekvador’da kesme çiçek ihracatına bağlı olarak; 103 bin kişinin istihdamı sağlanmakta, 837 milyon dolarlık bir mali değer üretilmektedir.

 

Ekvador Gül Sergisi
Doğal Işıklanma En Büyük Etken

Ekvador güllerinin görsel açıdan bu derece güzel ve uzun süre dayanıklı olmasında en büyük etken elbette yetiştiği bölgedeki iklim şartları. Deniz seviyesinden yaklaşık 3 bin metre yüksekte bulunan arazide yetiştirilen güller, bu sayede daha uzun saplara ve daha iri çiçeklere sahip olmaktadır. İklim açısında bölge gülün yetiştirilmesine oldukça uygun bir ortam oluşturmaktadır. Uzmanlar bunda en çok güneşlenme süresinin uzun olması, kış aylarında dahi, doğal ışığa sahip olmasını gösteriyor. Ekvador’da güllerin büyük kısmı; Andes’teki Pichincha eyaletinde 2 bin 800 – 3 bin metre yükseklikte yetiştirilmektedir. (Mick Conefrey, Financial Times) 

Ekvador Gül Koleksiyonu
Ekvador Gül Çeşitleri

Evkador gülleri son 30 yılda tüm dünyada hızla yayılmaktadır. Dünya üzerinden 80’den fazla ülkeye ihraç edilmektedir. En önemli özellikleri; uzun saplı, büyük kafalar ve yemyeşil yapraklara sahip olmaları denilebilir. Elbette diğer güllere göre uzun ömürlü oluşları da onlara sahip olmak isteyenler açısından en önemli özelliği. Ekvador’da 500’ün üzerinde farklı çeşit gül yetişirilmektedir. Bunların en meşhur olanları; Deep Purple, High Intense, Sweet Unique ve Topaz. Renk açısından bakıldığında ise şunu söyleyebiliriz; kırmızı başta olmak üzere, turuncu, mor ve pembe ağırlıklı renk tonlarına sahiptir.

Ekvador güllerine sahip olmak isteyenler internet üzerinden ve çiçekçi mağazalarından onlara ulaşabilir. Gülleriyle meşhur bir ülkeyi bu kadar anlattıktan sonra eğer oralara gitmek ve bu güller ülkesini ziyaret etmek isterseniz öncelikle şu adresten; https://ecuador.travel/ ülkenin tüm seyahet mekanlarını ayrtıntılı şekilde inceleyebilirsiniz.

CicekFilosu

Yorum ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Most popular

Most discussed