ÇiçekFilosu Blog

Babalar Günü

Babalar Günü’nde Çiçekli Bir Sürpriz

Yeryüzünde kıymetleri ve hakları kolay kolay ödenmeyecek en nadide varlıklarımızdır babalar. Onlara özel bir gün olan Babalar Günü yapacağınız sürprizi şimdiden düşünmeye başladınız. Pek çok farklı seçenek aklınızdan geçiyordur. Şık deri bir cüzdan, ya da marka bir saat de olabilir. Aklınızdan geçen armağanların çoğu eminim bir erkeğe sunulabilecek hediyelerdir. Oysa, çiçeklerin sadece bayanlara armağan edileceğini düşünenlerdenseniz, şimdi sizlerle paylaşacaklarımızı dikkatle okumanızı tavsiye ediyoruz. Çiçekler, sadece bayanlara hediye olarak sunulabilecek doğa harikası varlıklar değildir. Erkekler de en az kadınlar kadar, çiçekleri hak eder. Türkiye’nin en kapsamlı çiçekçilik oluşumu ÇiçekFilosu ile siz de babanıza eşsiz bir hediye çiçek gönderebilirsiniz.

BABALAR GÜNÜ BİR GAZİNİN KIZI TARAFINDAN BAŞLATILMIŞTIR

Sonora Smart Dodd

Peki, babalar günü dünyada nasıl kutlanmaya başlandı? Her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanan Babalar günü, kendileri için türlü fedakârlıklara katlanan ve annesinin yokluğunda kendisini ve kardeşlerini büyüten Amerikan iç savaşı gazisi William Jackson’un kızı tarafından gündeme getirilmiştir. Sonora Smart Dodd isimli bu ince ruhlu kadın, tarafından başlatılan çalışma sonucunda tüm dünyada kutlanmaya başlanmıştır. İlk kez, 19 Haziran 1910 yılında Amerika’da kutlanan gün, 1966 yılında resmi olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Türkiye’de de özellikle 1980 yılından sonra kutlanmaya başlanan Babalar günü, hızla açık pazar politikasıyla birlikte tüm Türkiye’ye yayılmıştır. Babalara onların yaşamını kolaylaştıracak ve günlük yaşamında kullanabilecekleri hediyeler armağan edebilirsiniz. Ancak güzel bir çiçekle birlikte bu armağanlarınızı sunarsanız, hem daha duygusal bir hediye olacaktır, hem de şık duracaktır.

Babalar gününde hangi çiçek tercih edilmeli?

Babanıza sunacağınız çiçek konusunda karar veremediyseniz, size birkaç önerimiz olacak. Saksı çiçeklerini tercih edebilirsiniz. Böylelikle babanız, her seferinde çiçeğine baktığında sizi hatırlayacaktır. Bambu saksı çiçeği bu konuda iyi bir alternatif. Asya kültürlerinde mutluluk, servet ve sağlık getirdiği bilinir. Beyaz orkideler ya da Teraryum da güzel bir tercih olabilir. Kutuda çiçeklerle de hoş bir sürpriz yapabilirsiniz. Dilerseniz; babanızın isminin baş harfleriyle donatılmış özel tasarım bir kutuda çiçek gönderebilirsiniz.

 

CicekFilosu

Yorum ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Most popular

Most discussed