ÇiçekFilosu Blog

Kırmızı Gülün Anlamı Kırmızı Gül Tarihi

Kırmızı gül nedir ne anlama gelir?

Aşk’lar kırmızı ile başlar ! Kırmızı gül veya kırmızı bir elbise, enerjik bir tutkuyla aşkın rengi. Kırmızı, kendi renk özelliklerini bir çiçeğin narin ve özel karakteri ile birleştirdiğinde ortaya çıkan eşsiz karşıt uyum ile hakkında kitaplar yazdırıp, filmlerin en vurgulu sahnelerine konu olmuştur. Gül, kırmızıdan aldığı güç, şehvet ve kararlılığı yetiştirmiş ve herkesin gönlüne mutluluk veren heyecanlı bir duyguya çevirmiştir.

Kırmızı Gül Aşk ve Tutkuyu ifade eder.

Tango ve Gül

Arjantin’in sokaklarında ilk çıktığı dönemlerde ayıplanan fakat ardından dünyanın en popüler dansı olan tango elit stiliyle tutkunun ve aşkın dansı olmuştur.  Tango ve gül birbiriyle aynı özelliklere sahiptirler gülün dikeni tangonun hırçın yanı, gülün uzun boyu ve zarafeti tangonun dik ve keskin duruşunu, Kırmızı gülün rengi tango yapan bir kadının elbisesini. Gül ve Tango! İkisininde güzelliği aşk ve tutku hissini bizlere en net şekilde verirler.

Kırmızı Gülün en çok tercih edildiği günler.

Kıpkırmızı Gülleri vazo içerisinde veya demet şeklinde sevdiklerinize sunabilirsiniz. Sevgililer Günü, Özel günleriniz; Evlilik yıl dönümü, İlk buluşma, hoş bir akşam yemeği, romantik olmak istediğiniz herhangi bir zaman ve O’na onu sevdiğinizi söylemek istediğiniz herhangi bir an. Bir buket çiçek bir çok şeyin ilacıdır.

Hediyenize Çiçek Notu eklemeyi unutmayın.

Aşkınızı ifade etmek için en önemli malzemenizi hazırladınız peki ya söyleyeceğiniz sözleriniz hazır mı? Gülün kendi anlamı ile yetinmek istemeyenler için bir kaç çiçek notu:

  • Her gün büyüyen aşkınla durmadan yüreğime ateş saçıyorsun. Her gün aşkınla kavrulup seni tekrar seviyorum.
  • Bugün seni dünden daha çok seviyorum ama bugün yarından daha az seveceğim.
  • Gözlerime bak ve seni bekleyen aşk okyanusunu gör, sevgililer günün kutlu olsun aşkım.
  • Güller dahi güzelliğine erişemez. Aşkının büyüklüğünü hiçbir sevgi geçemez. Yüreğimde ki en özel insana sevgilerle…
  • Ne zaman tutsam ellerini gözlerimin önünden mevsimler geçer, ne zaman gözlerin gözlerime değse samanyolu’ndan bir yıldız düşer.

Güzel bir şiir

Ezel bahar olmayinca
Kirmizi gul bitmezimis
Kirmizi gul bitmeyince
Dertli bulbul otmezimis

Hatayi (Sah Ismail) (Azeri sair)
Devamını Oku

Kırmızı Gül Bakımı?

Budama, Sulama,Yetiştirme

Kırmızı gül bakımı, “Mavi Gül” hariç diğer güllerle aynı şekildedir. Kırmızı ve diğer renkteki güllerin bakımı, sulanması ve yetiştirilmesi ile ilgili detaylı bilgi için;  Tıklayın.

CicekFilosu

Yorum ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Most popular

Most discussed